X

Marc de Reuver woensdagavond in Langs de Lijn en Omstreken

Marc de Reuver is woensdagavond 24 november vanaf 21:00 uur te gast op Radio 1 in het programma Langs de Lijn en Omstreken om uitgebreid te praten over zijn biografie OPEN. Nog geen week nadat OPEN, de biografie van motorcrosser De Reuver, voor het eerst in de boekhandel te vinden was, is de eerste oplage van het boek al uitverkocht en de tweede druk al besteld.

Na de boeklancering op zaterdag 13 november lag OPEN op 18 november dan ook echt in de winkels in Nederland en België. De verkopen tijdens de lancering en een geslaagde lezing in Markelo op zondag 21 november droegen een flink steentje bij aan het prille succes van het boek. Ondertussen bleven ook de online bestellingen doorlopen, waardoor OPEN in no-time uitverkocht raakte.

OPEN bereikt nieuwe leesmarkt
“Toen we aan dit project begonnen, was voor veel mensen, niet in de minste plaats voor Marc zelf, de vraag in hoeverre er interesse was in een biografie over een motorcrosser. Naarmate het project meer bekendheid kreeg, raakten wij al vrij snel overtuigd door alle positieve reacties”, laat schrijver Tim Gerth weten, die blij is dat de verkoopcijfers de verwachtingen overtreffen. “Het mooiste compliment dat je kan krijgen is dat iemand, met OPEN, voor het eerst voor zijn plezier een boek gaat lezen. Ik denk dat we hiermee laten zien dat er wel degelijk een markt is in de motorcrosswereld voor een boek met een echt en eerlijk motorcrossverhaal.” Over het algemeen pakken lezers het boek op en lezen het in één keer uit. “We hebben dan ook al waanzinnig veel positieve reacties mogen ontvangen. Variërend van topsporters tot fans en mensen om Marc heen spreekt iedereen lovend over het boek. Voor veel crossers zijn delen van Marcs verhaal herkenbaar, terwijl er ook veel onthullingen in staan die mensen hebben verbaasd.”

Tweede druk in aantocht
Ondertussen is er hard gewerkt aan het realiseren van een tweede oplage. Dit is in de huidige industrie makkelijker gezegd dan gedaan, daar papierschaarste en bezette drukpersen de markt regeren. Toch is uitgeverij Edicola erin geslaagd om een opdracht voor de nieuwe oplage, die voor kerst 2021 af is, uit te zetten. Tot die tijd wordt het boek, in kleinere aantallen, bijgedrukt om ervoor te zorgen dat er aanbod beschikbaar blijft, al is dat met langere levertijd.

OPEN alsnog in huis?
Dat OPEN uitverkocht is, houdt in dat de magazijnen in Nederland leeg staan en dus alles uit wordt geleverd aan (pre-order) klanten en boekhandels. Dat betekent dus dat het boek hier en daar nog wel in winkels te vinden is. Om erachter te komen welke lokale boekhandel in de buurt nog een exemplaar voorradig heeft, kan de website van Libris worden geraadpleegd. Mocht er nood aan de man zijn en Libris ook geen uitkomst bieden, dan kan een mailtje naar open@timgerth.nl worden gestuurd om te kijken of er een passende oplossing te vinden is.

Wie nog iets langer kan wachten op zijn exemplaar, kan het boek nog altijd te bestellen via www.marcdereuver.nl met een langere levertijd. Bestellers van de pre-order actie die nog geen boek hebben ontvangen kunnen hun exemplaar uiteraard eerder thuis verwachten.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #HuubMunters