X

Bax op pole, Hermans crasht de GP uit!

Bax/Cermak staan op pole voor de GP Sidecars van morgen in Markelo door de  kwalificatie heat groep A te winnen. Vanluchene/Bax mogen als tweede oprijden na de winst in groep B. Hermans/Musset crashte uit de pre-kwalificatie en mochten niet meer starten en doen niet mee aan de GP Zijspannen in Markelo.

Al voor de kwalificatie heats was er consternatie toen Hermans in de pre-kwalificatie naast een tafelberg terecht kwam en zo hard crashte. Wonder boven wonder zonder dat er publiek werd getroffen. Hermans werd wakker in de EHBO tent maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor foto’s of dergelijke. Verbazing allom was er later toen Hermans/Musset voor de kwalificatie het parc-ferme inreden maar ineens bij het opgaan van de baan werden tegengehouden. Hermans had schijnbaar toch ineens een startverbod gekregen en droop zienderogen zeer gefrsutreerd en kwaad richting de paddock. Geen Hermans/Musset dus in de Nederlandse GP!

In groep A namen Bax/Cermak de leiding voor Veldman/Janssens. Team Bax kreeg midden in de race Veldman wat meer op de hielen maar werd nooit echt bedreigd. Zo won Bax voor Veldman en Wilkinson kwam op afstand als derde binnen.

In groep B nam Vanluchene snel het voortouw nadat Keuben de kopstart nog wel pakte. Keuben/Lebraton op twee gingen vervolgens fel aan de slag met Van Werven en de Zwitser Heinzer die zich ook kwam melden. Zeer spannende ronden en gevechten volgde met uiteindelijk Van Werven die tweede werd. Keuben/Lebraton werden dan derde en Heinzer viel helaas voor hem met pech uit de heat.

Heinzer ging dus de lastchance binnen waarin een zevental combinaties zich melden voor de laatste zes GP plekken. Tegelijkertijd kwam het nieuws dat de gekwalificeerde Sam Veldman en Sten v.d. Heuij helaas zich moeten afmelden door een blessure bij V.d. Heuij. Hierdoor was de lastchance een wassenneus doordat de laatste in deze sessie alsnog als eerste reserve de plek van Veldman/Van den Heuij zullen gaan innemen.

Uitslagen kwalificaties Markelo