X

Geen Jed Beaton in Kegums

Jed Beaton van het F&H Kawasaki Racing Team zal dit weekend niet deelnemen aan de Letse manche van het FIM wereldkampioenschap MXGP om sneller te herstellen van een schouderblessure die hij vorige maand opliep. De Australiër beschadigde zijn linkerschouder bij een crash tijdens de tweede manche van het kampioenschap in het Italiaanse Mantova.

Ondanks de ongemakken en het gebrek aan kracht in zijn schouder heeft hij in de tussenliggende rondes van de serie doorzettingsvermogen en vastberadenheid getoond om een top-twaalf-klassering te verdedigen. Omdat er geen significante verbetering in zicht is terwijl hij zijn schouder blijft belasten, hebben rijder en team gezamenlijk besloten om dit weekend niet deel te nemen aan de GP in Kegums.

Of hij nog meerdere wedstrijden gaat missen is niet geweten maar indien nodig zullen er meerdere races geschrapt worden. Een beslissing over de hervatting van een volledig trainingsprogramma en een terugkeer naar het racen zal worden genomen in samenwerking met het beste medische advies.

Nathalie Fase (F&H team manager): “Helaas heeft Jed nog te veel last van zijn schouder na de crash in Mantova op 6 maart. Binnenkort krijgen we de resultaten van de ziekenhuiscontrole van vorige week en kunnen we het van daaruit verder bekijken. We willen eventuele complicaties uitsluiten, geen onnodige risico’s nemen en wachten tot alles duidelijk is voordat Jed weer gaat rijden; het doel is om zo snel mogelijk sterk terug te komen. “

Jed Beaton: “Het is frustrerend dat ik dit weekend aan de kant zitten, maar het team en ikzelf hebben de wederzijdse beslissing genomen om de zaken verder te laten controleren en terug te komen wanneer we de resultaten kunnen behalen waar we naar op zoek zijn; het is natuurlijk een zware pil om te slikken, maar ik kijk ernaar uit om net zo sterk terug te komen als bij de openings-GP! “

Foto: Kawasaki