X

Glenn Coldenhoff wint in Oldebroek

In Oldebroek heeft Glenn Coldenhoff de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc gewonnen. De Brabander werd tweede en eerste op het circuit van Oldebroek en dat leverde hem de dagzege op. Calvin Vlaanderen (1-2) werd tweede voor Brian Bogers die beide manches als derde over de finish komt.

1e manche
Vanaf de binnenkant neemt Bogers een hele goede start en de Husqvarna-rijder wint de Ecomaxx Holeshot Award. Vlaanderen volgt de Eindhovenaar voor Coldenhoff, Van doninck en Stefan Ekerold. In de eerste ronde weet Sven van der Mierden de top vijf binnen te komen ten koste van Ekerold. Na 20 minuten wedstrijd komt de Duitser echter terug naar de vijfde plaats ten koste van de JH MX Service-rijder. Het trio aan de leiding laat Van doninck achter en de Riley Racing-rijder scoort zijn eerste punten van het kampioenschap. In Arnhem kwam de crosser uit Herentals beide keren helaas niet aan de finish. Ruim 10 minuten kan Bogers de leiding vast en dan komt Vlaanderen voorbij. Even later weet Coldenhoff de tweede plaats over te nemen en daarmee is de top drie definitief bekend. Vlaanderen wint voor Coldenhoff en Bogers maakt het podium compleet, Van doninck en Ekerold ronden de top vijf af.

2e manche
Wanneer het starthek voor de laatste keer valt tijdens deze zeer geslaagde dag neemt Vlaanderen de beste start. Hij wint de Ecomaxx Holeshot Award voor Coldenhoff en Joel van Mechelen op de Vd Velden-KTM. Vlaanderen heeft weinig plezier van zijn geweldige start en hij zakt terug naar de vijfde plaats. Coldenhoff neemt de leiding voor Van doninck en Bogers. Na bijna 15 minuten gaan Bogers en Vlaanderen voorbij aan Van doninck. Na drie ronden stoomt Vlaanderen door naar de tweede plaats maar dat is voor hem het maximale. Bogers wordt opnieuw derde voor Van doninck en Ekerold maakt ook nu de top vijf compleet. Van der Mierden pakt de zesde plaats ondanks dat hij het starthek raakt en dus als laatste uit de start komt.

Organisatie:
Helemaal nieuw is het niet want wie al vaker in Oldebroek is geweest is bekend met de organisatie weet hoe er aldaar georganiseerd wordt. Het was ook dit jaar weer tot in de puntjes verzorgd iets waar andere organisatoren nog heel veel van kunnen leren. Mijn voorstel is om alle organisatoren een cursus te laten doen en deze te laten geven door de Stichting Circuit Oldebroek!

Volgende keer:
Over twee weken wordt de derde wedstrijd alweer verreden, dit zal gebeuren op het circuit van Harfsen. Deze wedstrijd stond op de kalender voor 8 mei maar door een aanpassing in de MXGP kalender moest de club een nieuwe datum zoeken. De volgende afspraak is dus op 1 mei aanstaande!

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc #2: Oldebroek, NL:
Tijdtraining:

1. Brian Bogers NL Husqvarna 1:30,828
2. Glenn Coldenhoff NL Yamaha 1:31,440
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 1:31,493
4. Brent Van doninck B Yamaha 1:32,394
5. Sven van der Mierden NL GasGas 1:33,334

1e manche
1. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
2. Glenn Coldenhoff NL Yamaha
3. Brian Bogers NL Husqvarna
4. Brent Van doninck B Yamaha
5. Stefan Ekerold D Husqvarna

2e manche
1. Glenn Coldenhoff NL Yamaha
2. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
3. Brian Bogers NL Husqvarna
4. Brent Van doninck B Yamaha
5. Stefan Ekerold D Husqvarna

Dagklassement:
1. Glenn Coldenhoff NL Yamaha 2-1
2. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 1-2
3. Brian Bogers NL Husqvarna 3-3
4. Brent Van doninck B Yamaha 4-4
5. Stefan Ekerold D Husqvarna 5-5

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 47
2. Brian Bogers NL Husqvarna 45
3. Glenn Coldenhoff NL Yamaha 42
4. Micha Boy de Waal NL GasGas 34
5. Sven van der Mierden NL GasGas 30

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie