X

V.d. Boomen/V.d. Wiel winnen NK Zijspan Lochem.

Jarno van der Boomen en Henry van der Wiel zijn winnaars geworden van de NK Zijspan te Lochem. Gerrit van Werven/Niels Wesselink werden tweede en Enrico Meulenbroek en Jimmy Horyon werden derde.

In de eerste heat pakte Dekock/Devylder van alle 38(!!) zijspannen de kopstart. Zij bleven goed in de voorste gelederen totdat men uit de wedstrijd crashte en rijder Kim Decock hierbij helaas zijn sleutelbeen brak!  Van der Boomen/Van der Wiel waren duidelijk de snelste in de heat en pakte de winst voor Brusselers/Vaes op twee en Vaerenberg/Van Dijk op drie. Team Vaerenberg kwam echter niet door de geluidskeuring en men werd terug verwezen naar de achtste stek in de uitslag van heat 1.

In de tweede heat was Van der Boomen direct bij de pinken tijdens de start en werd gevolgd door Brusselers/Vaes. Brusselers zou in de tweede heat later helaas uitvallen. Hierdoor pakte de sterk rijdende Van Werven/Wesselink de tweede plek en zo mochten zij ook als totaal tweede in de daguitslag mee naar het podium met Van der Boomen/Van der Wiel die zeer dominant ook de tweede heat zouden winnen.
Vaerenberg/Van Dijk werden nu weer derde en mochten nu wel deze plek in de uitslag houden. Meulenbroek/Horyon reden een degelijke race en werden vierde en samen met de derde plek in de uitslag van de eerste heat betekende dit een verdiende derde plek in de daguitslag.

Daguitslag NK Zijspannen Lochem