X

MON: Jippe Selen wint ook op thuiscircuit

Jippe Selen heeft afgelopen weekend opnieuw de dagzege behaald in de klasse MX 2 jeugd. Op zijn thuiscircuit in Venlo was Selen opnieuw veruit de sterkste en won beide manches. De tweede plaats was evenals één week eerder voor Sjef Platte, die zich met tweemaal een tweede plaats in de manches tot “best of the rest mocht kronen. Met een zesde en derde plaats in de manches eindigde de Belg Troy Dendooven met een derde plaats in het dagklassement zijn eerste podium van het seizoen in deze klasse. De Duitser Henry Hauswirth eindigde als vierde en Bob Freriks maakte de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was Alex van Weerdenburg die bij de eerste doorkomst aan de finishlijn de leiding had voor Platte, Roger Ponsa, Freriks en Alex Blokland. In de eerste volle ronde nam Platte de leiding over en ging Ponsa in de fout en kwam buiten de top vijf te vallen. Het was nu Selen die hierdoor in de top vijf kwam en zich gelijk opwerkte naar de derde plaats. In de volgende ronde ging Selen ook voorbij aan van Weerdenburg om daarna snel de leiding over te nemen van Platte. Van Weerdenburg viel enkele plaatsen terug en het was nu Freriks die op de derde plaats lag voor Blokland en Hauswirth. Al snel moest Blokland de vierde plaats laten aan Hauswirth die hierna de achtervolging inzette op Freriks. Halverwege lag Selen ruim aan de leiding voor Platte. Daarachter kwam op ruime achterstand Freriks met enkel seconden achter zich Hauswirth. Blokland zag van Weerdenburg weer aan zich voorbijgaan in de strijd om de vijfde plaats. Selen won de manche met 45 seconden voorsprong op Platte. Daar ruim achter eindigde Freriks als derde met vlak achter zich van Hauswirth. Van Weerdenburg volgde op een achttal seconden die nog net Dendooven en Blokland achter zich wist te houden.

Tweede manche
Het was Selen die het zich gemakkelijker als gewoonlijk maakte en gelijk de holeshot pakte voor van Weerdenburg, Siem Ermers, Dendooven en Platte. Platte schoof in de eerste ronde voorbij aan Dendooven en Ermers viel snel terug. Hauswirth kwam nu als vijfde door. Hierdoor zagen met uitzondering van Freriks weer dezelfde namen vooraan als in de eerste manche. De plaats bij de eerste vijf van Freriks werd nu ingenomen door Dendooven die op de vierde plaats lag. Van weerden burg wist zich enkele ronden te handhaven op de tweede plaats, maar moest deze na ver laten aan Platte. Hierna viel van Weerdenburg snel terug tot buiten de top vijf. Het Selen die met een ruime marge aa de leiding ging voor Platte. Hij werd op enkele seconden gevolgd door Dendooven. Daar een tien seconden achter ging Ponsa voorbij aan Hauswirth en van Weerdnburg en kwam nu als vierde door voor Hauswirth en van Weerdenburg. Hiermee waren de voorste plaatsen voor deze manche ingenomen en hier kwam ook geenverandering meer in ondanks dat de verschillen onderling nu wel kleiner waren. Selen won de manche met op twintig seconden gevolgd door Platte. Dendooven wist lang bij Platte te blijven. Uiteindelijk volgde hij op een acht seconden van Platte op de derde plaats. Ruim daarachter zag Ponsa als vierde de finishvlag met enkele seconden achter zich Hauswirth.

Eerste manche MX 2 jeugd Venlo:
1. Selen, 2. Platte, 3. Freriks, 4. Hauswirth, 5. van Weerdenburg, 6. Dendooven, 7. Blokland, 8. Ponsa, 9. Dral, 10. van Daal.

Tweede manche MX 2 jeugd Venlo:
1. Selen, 2. Platte, 3. Dendooven, 4. Ponsa, 5. Hauswirth, 6. van Weerdenburg, 7. Freriks, 8. Dral, 9. Ermers, 10. Maes.

Dagklassement MX 2 jeugd Venlo:
1. Selen 120, 2. Platte 108, 3. Dendooven 93, 4. Hauswirth 92, 5. Freriks 91, 6. van Weerdenburg 88, 7. Ponsa 86, 8. Dral 76, 9. Maes 68, 10. van Daal 68.

Netto-tussenstand mx 2 jeugd 2022:
1. Selen 540, 2. Platte 454, 3. Ponsa 438, 4. Dendooven 398, 5. van Weerdenburg 387, 6. Segers 372, 7. Blokland 359, 8. Dral 347, 9. Ermers 337, 10. Freriks 313.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics