X

Regelmatige Joe Maessen wint Varsseveld

Door een regelmatig optreden van Joe Maessen heeft hij de zesde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. De Limburger won met een derde en tweede plaats voor Jan Vlaeymans (7-1) en Ricardo Phoelich (1-7) die de overstap naar Yamaha goed heeft verteert. Maessen vergroot zijn voorsprong, hij heeft nu negen punten voorsprong op Vlaeymans.

Eerste manche
Ruben van Lith neemt de beste start en hij weet direct een voorsprong op te bouwen. Valentino Roks en Phoelich volgen op gepaste afstand maar Phoelich is snel. Hij neemt de leiding over, Vlaeymans volgt en niet veel later verliest Van Lith de derde plaats aan Rick Haverdil. Vlaeymans probeert Phoelich onderdruk te zetten maar deze laat zich niet van de wijs brengen en hij wint voor de Belg en Haverdil. De slecht gestarte Maessen komt als vierde over de finish voor Van Lith, Na de wedstrijd krijgt Vlaeymans echter straf, zijn machine maakt te veel geluid en hij verliest vijf plaats!

Tweede manche
Maessen neemt nu wel een goede start en hij neemt de leiding voor Vlaeymans. Die weet in de eerste ronde de leiding over te nemen van Maessen. Phoelich heeft problemen in de beginfase en hij moet vanuit het achterveld terugkomen.Marc de Vries passeert Maessen voor de tweede plaats maar de Limburger komt later in de wedstrijd terug. Vlaeymans wint met een ruime voorsprong op Maessen. De Vries heeft de derde plaats even af moeten staan aan Haverdil maar die krijgt problemen en komt niet aan de finish. De Vries wordt nu derde voor Richard Ruttenberg en Van Lith.

Op 26 juni gaat het kampioenschap verder, dan wordt er gereden op het circuit van Lommel!

Uitslagen KNMV ONK Quads #6; Varsseveld, NL:
1e manche
1. Ricardo Phoelich NL Yamaha
2. Rick Haverdil NL CRQF
3. Joe Maessen NL Yamaha
4. Ruben van Lith NL W-Tec
5. Marc de Vries NL Yamaha

2e manche
1. Jan Vlaeymans B Yamaha
2. Joe Maessen NL Yamaha
3. Marc de Vries NL Yamaha
4. Richard Ruttenberg NL CRQF
5. Ruben van Lith NL W-Tec

Dagklassement
1. Joe Maessen NL Yamaha 3-2
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 7-1
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha 1-7
4. Marc de Vries NL Yamaha 5-3
5. Ruben van Lith NL W-Tec 4-5

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 261
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 252
3. Ricardo Phoelich NL Wtec 217
4. Marc de Vries NL Yamaha 184
5. Rick Haverdil NL CRQF 178

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat