X

Kjell Verbruggen pakt de overwinning in Berghem

Met een eerste en tweede plaats heeft Kjell Verbruggen de twaalfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc gewonnen. De Kawasaki-rijder won onder natte omstandigheden de wedstrijd voor Sem de Lange (2-5) en Leopold Ambjornsson (4-3). Jeremy Knuiman blijft de leider in de tussenstand, hij vergroot zijn voorsprong op Christopher Mills die een zware dag kende maar de schade toch nog wist te beperken.

1e manche
In de trainingen is Verbruggen het snelste maar Joel Rizzi heeft in de beginfase van de eerste manche de leiding in handen. De Kawasaki-rijder volgt op korte afstand en in de zesde ronden gaat de Brit in de fout. Verbruggen neemt de leiding over een de Laurense Motors-rijder wint de eerste manche voor Sem de Lange. Leopold Ambjornsson vecht een mooie duel uit met Marcel Conijn. De heren maken het elkaar niet eenvoudig maar de crosser van Terschelling pakt de derde plaats voor de Zweed. De top vijf wordt compleet gemaakt door Boris Blanken die in de tijdtraining niet verder was gekomen dan een vijftiende plaats!

2e manche
De tweede manche staat in het teken van een duel tussen Verbruggen en Rizzi. De Kawasaki-rijder begint als leider maar de Riley Racing-rijder neemt de leiding na drie ronden over. Even later komt Verbruggen terug maar de Brit laat het er niet bij zitten. Met nog drie ronden te gaan neemt Rizzi de leiding over en hij wint in een prachtige finale voor Verbruggen. De eerste helft van de wedstrijd heeft Robert Fobbe de derde plaats in handen maar hij komt in de problemen. Ambjornsson komt hierdoor als derde over de finish voor Conijn en De Lange die zich daarmee wel verzekerd van de tweede plaats.

Uitslagen KNMV ONK 250cc: Berghem, NL:
1e manche
1. Kjell Verbruggen NL Kawasaki
2. Sem de Lange NL GasGas
3. Marcel Conijn NL KTM
4. Leopold Ambjornsson S Husqvarna
5. Boris Blanken NL GasGas

2e manche
1. Joel Rizzi GB Yamaha
2. Kjell Verbruggen NL Kawasaki
3. Leopold Ambjornsson S Husqvarna
4. Marcel Conijn NL KTM
5. Sem de Lange NL GasGas

Dagklassement:
1. Kjell Verbruggen NL Kawasaki 1-2
2. Sem de Lange NL GasGas 2-5
3. Leopold Ambjornsson S Husqvarna 4-3
4. Marcel Conijn NL KTM 3-4
5. Jeremy Knuiman NL KTM 6-7

Tussenstand 250cc na 12 wedstrijden:
1. Jeremy Knuiman NL KTM 830
2. Christopher Mills GB KTM 807
3. Jaap Janssen NL KTM 759
4. Marcel Conijn NL KTM 724
5. Boris Blanken NL GasGas 667

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie