X

Wereldkampioenen Bax/Cermak ook in 2023 samen!

De kogel is definitief door de kerk! Etienne Bax verdedigd in 2023 zijn Wereldtitel met wederom de Tsjechische bakkenist Ondrej Cermak aan zijn zijde.

Ondrej Cermak gaf aan het begin van het seizoen 2022 aan dat hij nog één seizoen zou rijden. Hij wilde zich na 2022 meer gaan focussen op zijn werk als ambulance-medewerker.

Aan het einde van dit seizoen werd al voorzichtig kenbaar gemaakt dat Bax en Cermak tóch nog in gesprek waren voor 2023. Nu komt aan die onzekerheid definitief een einde en is zeker dat Bax/Cermak in 2023 ook een duo vormen. Ook Husqvarna en WSP blijven in het pakket van team Bax. Dit betekent dus dat de absolute smaakmakers van het seizoen 2022 op dezelfde sterkte terug het veld betreden.

Dit maakt ook dat Bax/Cermak met stip de favorieten zijn om ook in 2023 de WK titel te veroveren. Het is aan de concurrenten, met vanuit Nederland en België onder andere Vanluchene/Musset, Hermans/Van den Boogaart en Van Werven/Deveene, om Bax/Cermak van de troon te gaan stoten in 2023.