X

Maximilian Werner pakt klinkende zege in Lierop

Een perfecte dag voor Maximilian Werner want de Duitser heeft de KNMV Dutch MX Opener 125cc naar zijn hand weten te zetten. De Fantic-rijder was het snelste in de kwalificatie en duldde vervolgens niemand in zijn omgeving tijdens de beide manches. Maximilian Ernecker (3-2) en Gyan Doensen (4-3) mochten mee op het podium van MAC Lierop klimmen.

Terwijl er nog een forse rij bezoekers voor de kassa staan valt het starthek voor de eerste manche 125cc. Werner kende wat moeizame wedstrijden eerder dit seizoen in Italië. In Lierop was hij heel erg goed op dreef en hij komt als leider uit de eerste bocht voor Lotte van Drunen, Britt Jans-Beken, Lynn Valk en Roan Tolsma. De dames zien in de beginfase van de wedstrijd Tolsma passeren maar in de derde ronden gaat de Husqvarna-rijder onderuit. Kasimir Hinderson neemt de tweede plaats over op zo’n tien seconden van de leider. De Fin zal voor Team Motovation Motorsport het komende Dutch Masters of Motocross kampioenschap gaan rijden. Vorige week won Hinderson de internationale wedstrijd in Hawkstone Park maar vandaag zat het hem niet mee. Na bijna acht minuten wedstrijd moet hij naar de kant en Doensen die de tweede plaats overneemt. De Limburger maakt zijn debuut in deze klasse en hij heeft duidelijk meters gemaakt de afgelopen winter. Onder begeleiding van Bas Vaessen weet Doensen veel indruk te maken. Hij weet drie ronden de tweede plaats vast te houden maar dan komen Damien Knuiman en Ernecker voorbij. De crosser uit Wijchen laat de Oostenrijk niet dichter bij komen. Knuiman komt als tweede over de finish voor de F4E Racing-rijder. Doensen is goed voor de vierde plaats voor de Ier Cole McCullough die een privé team is gestart met steun van Milwaukee Tools.

Wanneer het starthek voor de tweede manche van de dag over 25 minuten en een ronde valt is het opnieuw Werner met de beste start. De 17-jarige crosser komt met een veilig voorsprong uit de eerste ronde en wint nu met ‘slechts’ 16 seconden voorsprong. Ernecker rijdt de gehele wedstrijd op een tweede plaats en deze kan hij vast houden tot aan het zwart-wit geblokt. Doensen is omstreeks de vijftiende plaats aan de wedstrijd begonnen maar halverwege de wedstrijd neemt hij de derde plaats over van Valk. De WZ Racing-rijder wordt derde en loopt zelfs nog in op Ernecker. McCullough is nu goed voor de vierde plaats voor Douwe Vanmechgelen. De VM Racing-rijder heeft een aantal mooie gevechten gehad maar door zijn afgelopen winter opgedane strandrace ervaring weet hij in de laatste drie ronden maar liefst vier plaatsen goed te maken.

De Dutch Masters of Motocross beginnen over twee weken. De eerste wedstrijd in de serie van drie zal op 19 maart worden verreden op het circuit van Harfsen. Later in het seizoen volgen nog de wedstrijden in Markelo en Oldebroek.

Uitslagen Internationale Dutch MX Opener 125cc, Lierop, NL:
1e manche
1. Maximilian Werner D Fantic
2. Damien Knuiman NL KTM
3. Maximilian Ernecker A GasGas
4. Gyan Doensen NL KTM
5. Cole McCullough Ier KTM

2e manche
1. Maximilian Werner D Fantic
2. Maximilian Ernecker A GasGas
3. Gyan Doensen NL KTM
4. Cole McCullough Ier KTM
5. Douwe Vanmechgelen B Husqvarna

Dagklassement 125cc:
1. Maximilian Werner D Fantic 1-1
2. Maximilian Ernecker A GasGas 3-2
3. Gyan Doensen NL KTM 4-3
4. Cole McCullough Ier KTM 5-4
5. Damien Knuiman NL KTM 2-9

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie