X

Jeffrey Herlings de grote winnaar in Markelo

Met twee overwinningen is Jeffrey Herlings de grote winnaar tijdens de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross. De KTM-rijder pakt de dagzege in Markelo voor Romain Febvre (2-2) en Brian Bogers (5-3) die revanche neemt na het puntloos blijven in Harfsen. Herlings heeft nu 14 punten voorsprong op Febvre.

1e manche
Als een pijl uit de boog vertrekt de Kawasaki van Febvre wanneer het starthek naar beneden gaat voor de eerste manche over 25 minuten en een ronde. De Fransman wordt gevolgd door Brian Bogers maar die krijgt een zetje van Herlings waardoor de Honda-rijder in de eerste bocht ruim gaat. Problemen in de eerste bocht zijn er voor Freek van der Vlist en Davy Pootjes die ten val komen en in de achtervolging moeten. Herlings volgt Febvre bij het insturen van de bossen in Markelo gevolgd door Bogers, Brent Vandoninck. Adam Sterry en Micha Boy de Waal. Vlaanderen gaat als achtste de bossen in maar hij komt als vijfde terug in het ‘Markeldrome’ net achter voormalig teamgenoot Bogers! Terwijl Febvre en Herlings een kleine voorsprong opbouwen strijden Vandoninck, Bogers en Vlaanderen om de derde plaats. Pas in de tweede helft van de wedstrijd weet Vlaanderen de vierde plaats over te nemen terwijl Herlings de druk opvoert bij de leider. De eerste aanval is direct raak en ‘The Bullet’ neemt de leiding over om deze eerste manche op zijn naam te schrijven. Het duel om de derde plaats wordt gewonnen door de crosser uit Herental gevolgd door de in Johannesburg geboren Vlaanderen. Bogers verliest de aansluiting omdat hij wat minder goed uitkomt met de achterblijvers.

2e manche
Ook de tweede manche is het Febvre die de beste start neemt voor Bogers en Herlings. Vlaanderen komt in het gedrang ten val samen met Adam Sterry en ook Vandoninck heeft een probleem in de beginfase van deze manche. Herlings weet Bogers snel te passeren voor de tweede plaats en Micha Boy de Waal volgt op de vierde plaats. De GasGas-rijder moet het trio aan de leiding laten gaan maar dat is natuurlijk geen schade. Net als in de eerste manche laat Herlings het tempo bepalen door de Fransman. Dan gaat de 28-jarige crosser even in de fout waardoor Bogers de tweede plaats kan overnemen. De Eindhovenaar kan de tweede plaats niet lang vasthouden want Herlings komt terug en even later neemt hij de leiding over. Met nog tien minuten op de klok gaat ‘The Bullet’ het tempo bepalen en dat is te hoog voor Febvre om nog iets terug te kunnen doen. Bogers wordt derde en pakt daarmee een zwaar bevochten podiumplek. Vlaanderen komt nog terug en hij weet als vierde over de finish te komen voor de Bulgaar Petar Petrov.

Volgende keer:
De laatste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden op tweede Pinksterdag. De nieuwe kampioenen worden dus op 29 mei bekend op het circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc, Markelo, NL:
1e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Romain Febvre F Kawasaki
3. Brent Van doninck B Honda
4. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
5. Brian Bogers NL Honda

2e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Romain Febvre F Kawasaki
3. Brian Bogers NL Honda
4. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
5. Petar Petrov Bul Yamaha

Dagklassement 500cc:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2. Romain Febvre F Kawasaki 2-2
3. Brian Bogers NL Honda 5-3
4. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 4-4
5. Micha Boy de Waal NL GasGas 7-6

Tussenstand 500cc:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 100
2. Romain Febvre F Kawasaki 86
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 74
4. Micha Boy de Waal NL GasGas 56
5. Sven van der Mierden NL GasGas 53

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie