X

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK Sidecars te Halle!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben met een eerste en een tweede plek de ONK winst te Halle gepakt. De broers Leferink werden tweede en op drie was het verrassend de Duitser Prümmer met zijn Franse bakkenist Lebreton.

De eerste heat pakte de broers Leferink de kopstart en gaven de leiding niet meer weg. Hermans/Van den Bogaart , aantredend met de Mega 2-takt machine in het zijspan, waren als derde weg in de heat. Na een aantal ronden pakte ze de tweede plek over na een gevecht met Van Werven/Van der Wiel. Ondanks een goed tempo kon Hermans nooit meer naar Leferink toe rijden. Van Werven/Van der Wiel hadden in de eindfase Prümmer die aandrong maar men hield de derde plek mooi vast. Prümmer/Lebraton werden dan vierde en Mulders/Van Deutekom vijfde. Keuben/Rietman, terug van weggeweest na een lang blessureleed, werden knap zesde. De zevende plek van Weijers/Van Hal was ook knap te noemen. Na een startcrash,  waarbij ook Kops was betrokken, ging men als laatste weg. Voor Ijen Kops had de crash bij de start grote gevolgen, zijn schouder vloog fiks uit de kom en dit betekende het einde voor team Kops.

In de 2e heat pakte de broers Leferink weer kopstart maar nu kon Hermans sneller aansluiten. Toen Hermans aan het achterwiel zat van de leiders was het ook direct gedaan en Hermans/Van den Bogaart pakte de kop. Leferink kon niks anders dan toezien hoe Hermans steeds verder weg liep en Hermans pakte zo met maarliefst een halve minuut voorsprong de heat winst en de totale ONK winst. Leferink werd dan tweede en zo ook in totaal. Prümmer reed sterk en had een tijdje Wijers die begon aan te dringen maar de Duitser bleef koel en pakte uiteindelijk onbedreigd de derde plek en mocht zo zelfs als derde naar het dagpodium. Weijers/Van Hal werden dan vierde met hierachter Van Werven/Van der Wiel die net het dagpodium miste met de vijfde plek in de tweede heat. Van de Lagemaat/Könst reden sterk en sloten de tweede heat als zesde af.

Uitslagen ONK Halle