X

ONK MX2: België Vs Nederland

Dat het Open Nederlands kampioenschap niet alleen voor Nederlanders is weg gelegd mag wel duidelijk zijn. Niet alleen in de 125cc klasse zit de kans er dik in dat een buitenlander de titel pakt, maar ook in de MX2 klasse is de kans hierop groot. Zo staat onze landgenoot Damon Graulus in een goede positie om de Open Nederlandse titel te claimen.

Vooraleer Damon met de grote beker naar huis mag gaan zal hij toch nog even Lars Van Berkel van zich moeten houden. De Nederlander volgt op slechts 10 puntjes achterstand en gaat de laatste tijd snoeihard over de parcours heen. Achter dit duo zien we ook nog Aleksandr Tonkov, Davy Pootjes, Freek van der Vlist, Benoit Paturel en Magne Klingsheim binnen de 50 punten achter de leider Graulus staan. Echter deze toppers volgen al op meer dan 30 punten achterstand, het zal dus een tweestrijd worden tussen Van Berkel en onze landgenoot Graulus!

Welke van deze toppers precies aan de start komen in Mill durven niet met zekerheid zeggen. Zo werd onlangs bekend gemaakt dat Aleksandr Tonkov voor Standing Construct Yamaha zal uitkomen in 2016. Wie er ook aan de start verschijnt, spektakel is verzekerd en dit met Belgische inbreng, alle supporters van Graulus, afzakken naar de zandbak van Mill!

Klik hier voor het volledige klassement.

Tekst & Foto: Frederik Van Eeckhoven