X

Vanluchene/Van den Boogaart veroveren in Hasselt het Belgische zijspancross Kampioenschap!

Marvin Vanluchene en Ben van den Boogaart hebben zich tijdens de Finale van het BK te Hasselt al tijdens de eerste manche verzekerd van het  Belgisch Kampioenschap zijspancross. Voor Vanluchene is dit zijn eerste nationale titel, voor Ben van den Boogaart reeds de vijfde keer dat hij zich de beste van België mag noemen.

In de eerste manche was Daniël Willemsen ongenaakbaar en pakte samen met Robbie Bax de heatzege. Broer Etienne Bax lag lange tijd tweede echter gooide pech roet in het eten. Toen de duellerende Santermans en kopstarter Arne Dierckens vervolgens in elkaar haakte en beide crashten was dit koren op de molen  voor team Vanluchene die zo makkelijk de tweede plek in de eerste heat pakte en dus al reeds zich verzekerde van de Belgische titel. Boussy/Sabbe pakte de andere kruimels weg en werden mooi derde in de eerste heat.

De Kersverse Belgische kampioenen  van 2018 lieten in de tweede heat zien dat de titel geen sinecure bleek  en wonnen dan ook, echter werd men de gehele heat achterna gezeten door  Dierckens/Rostingt die tweede werden en Bax/Stupelis die derde zouden worden. De combinatie die als zevende over de meet  kwam, nestor en organisator in Hasselt, Kristof Santermans samen zijn Litouwse co-piloot Beleckas, haalde net genoeg punten om zich uiteindelijk vice-kampioen van België te mogen noemen. Arne Dierckens werd in de totaalstand voor de BK uiteindelijk hijgend in de nek van Santermans derde.

Daguitslag BK zijspannen Hasselt

  1. Vanluchene/Van den Boogaart 47 pt.
  2. Daniël Willemsen/Robbie Bax 41pt
  3. Arne Dierckens/Luc Rostingt 36pt.
  4. Dylan Boussy/Dagwin Sabbe 33 pt.
  5. Kristof Santermans/Kostas Beleckas

 

 

Einduitslag Belgisch Kampioenschap zijspancross 2018

1. Vanluchene/Van den Boogaart 220pt.
2. Santermans/Beleckas  163pt.
3.Dierckens/Rostingt 160pt.
4. Veldman/Janssens 132pt.
5. Cermak/Cermak 53 pt.

Tekst Emil Bilars
Foto Luc Vanderaa