X

Vanluchene/Van den Bogaart pakken de Wereldtitel!

Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart hebben zojuist in Zwitserland de Wereldtitel zijspancross 2018 veroverd. Het duo stond al in de beginfase van het WK-seizoen aan de leiding van de stand en wist vandaag dusdanig veel punten te scoren dat naaste belagers Koen Hermans/Nicolas Musset nimmer meer kunnen voorkomen dat Marvin Vanluchene zijn eerste WK zijspancross-titel weet te pakken!

Voor de Nederlander Ben van den Bogaart, de bakkenist van Vanluchene, betekent dit zijn vierde Wereldtitel. Wederom doet hij dat in Belgische dienst na eerder twee maal met Ben Adriaenssen en eenmaal met Jan Hendrickx de mondiale titel te hebben veroverd.

In de eerste heat legde Vanluchene/Van den Bogaart beslag op de derde plek aan de finish terwijl directe concurrent Hermans/Musset slechts als 10e over de meet kwam. Hierdoor konden Vanluchene/Van den Boogaart de tweede heat aanvangen met 65 punten voorsprong.
Alles wat men in de tweede heat moest doen is zorgen dat men binnen een marge van 11 punten achter Hermans zou blijven zodat men een voorsprong zou hebben van meer dan 50 punten, dat is de maximale score die men immers in de laatste GP te Vesoul zou kunnen halen.

Dit lukte team Vanluchene/Van den Bogaart met verve want men won de tweede heat en hiermee zelfs de GP van Zwitserland! Dat gaf de definitieve wetenschap dat men Wereld Kampioen zijspancross 2018 is extra glans!

De fundering voor de titel van Vanluchene/Van den Bogaart werd al reeds in de eerste twee GP’s van 2018 gelegd waarin men op het podium mocht klimmen tijdens de ouverture in Oss en reeds al na de tweede GP te Frankrijk de rode leidersplaat wist te veroveren. Hierna volgde een opbouw naar deze titel van grote klasse! Men reeg toch wel verrassend, Marvin Vanluchene had immers nog nooit een WK-wedstrijd gewonnen, maar liefst vijf GP-overwinningen aan elkaar! In achtereenvolgens Spanje, Oekraïne, Tsjechië, Letland en Estland wist men de dagzege op te eisen en zo ging men als onbetwiste leiders richting de thuis Grand Prix te Lommel. Juist daar verliep het voor het eerst niet helemaal naar wens, echter scoorde men wel de nodige punten met een vijfde plek in het dagtotaal. In het Duitse Bessenbach werd men dan kort achter de concurrentie zesde en een week later in de hitte van het Letse Stelpe pakte Vanluchene/Van den Boogaart de derde plek op het dagpodium. Zo stond men reeds ruimschoots voorop in de WK-stand zodat men vandaag de klus kon klaren in het Zwitserse Roggenburg en zichzelf wisten te verzekeren van de Wereldtitel Zijspanmotorcross 2018!!

Morgen volgt nog een uitgebreid verslag van de GP van Zwitserland. Vanavond is het feest in het kamp van Vanluchene & van Den boogaart!

Foto: Stijn Vanoverbeke
Tekst: Emil Bilars