X

Beste seizoensprestatie van Mikkel Haarup

Op het zandcircuit van Kegums heeft Mikkel Haarup goed weten te scoren tijdens de zevende Grand Prix van het seizoen. De F&H Kawasaki MX2 Racing Team-rijder werd zevende in het dagklassement. Mikkel kwam als zevende en negende over de finish. Voor Mathys Boisrame verliep de wedstrijd minder goed, met een elfde en vijftiende plaats was hij zeker niet tevreden en daarbij zakt hij in de tussenstand terug naar de zevende plaats. Maxime Renaux wint beide manches en vergroot zijn voorsprong in de titelstrijd.

1e Manche:
In de tijdtraining laat Mikkel zien zich goed te voelen op dit zandachtige circuit. De Deen komt lekker uit de start en hij begint als zesde aan de wedstrijd, Mathys volgt op de zevende plaats. In de eerste volledige ronde weet Mikkel zich te verbeteren en hij komt als vijfde voorbij aan de pitlane. Mathys weet de eerste helft van de wedstrijd de zevende plaats vast te houden. Vervolgens krijgt de Fransman het lastig en hij zakt terug naar de tiende plaats. Deze kan de Leatt-geklede crosser lang vast houden maar een foutje zorgt ervoor dat Langenfelder passeert waardoor Mathys als elfde over de finish komt. Mikkel weet 25 minuten lang de vijfde plaats vast te houden maar dan komen Benistant en Vialle opzetten. Deze zijn met elkaar in duel en weten Mikkel te passeren maar met de zevende plaats zet de 19-jarige crosser zijn beste prestatie van dit seizoen neer.

2e Manche:
De tweede manche komt Mikkel heel goed uit de start en hij duikt schouder aan schouder met Guadagnini de eerste bocht in. De Italiaan pakt nipt de holeshot award voor Mikkel en Renaux. Er ontstaat direct een stevig gevecht om de tweede plaats en daarbij maakt de Kawasaki-rijder wat kleine foutjes. Hierdoor verliest hij plaatsen in de beginfase van de wedstrijd. Ook teamgenoot Mathys komt voorbij en die jaagt op landgenoot Benistant. Daarbij wil hij even iets te veel en halverwege de manche gaat de 23-jarige crosser onderuit. Mikkel rijdt een keurige wedstrijd en weet als negende over de finish te komen. Mathys kan gelukkig verder en weet als 15e over de finish te komen. Daarmee scoort hij belangrijke punten maar in de tussenstand verliest hij helaas plaatsen.

Volgende wedstrijd:
Na vier wedstrijden op een rij volgt er nu een kleine zomerstop. Het Grand Prix seizoen gaat op 5 september verder met de GP van Turkije. Daar wordt een dubbele GP verreden want op 8 september komt het WK-circus nogmaals in actie.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo