X

Bax/Cermak winnen ONK Sidecar Masters Rhenen

Etienne Bax/Ondrej Cermak hebben in Rhenen de ONK Sidecar Masters gewonnen. Met de winst in heat 1 en de tweede plek in de 2e heat scoorde men bijna de volle buit. Van Werven/Van den Boogaart werden tweede en derde in de heats en pakte hiermee de tweede plek in de daguitslag. Veldman/Janssens kwamen in de chaotische 1e heat tot een zesde plek en wonnen het 2e bedrijf en hiermee werden ze in de daguitslag derde.

Hermans/Musset pakte de kopstart in de eerste heat en kregen direct Keuben/Badaire achter zich aan. Ook Van Werven/Van den Boogaart  waren goed weg op drie. Hierachter waren het dan Veldman en Bax die beiden hun zinnen hadden gezet op de volle buit. In de derde ronde kwamen dan uiteindelijk Bax/Cermak naar de leiding ten koste van Hermans.  Eerst leken ze wat weg te lopen maar halverweg schoven Hermans en Bax weer naar elkaar toe en ontspon zich een mooi gevecht om de leiding met Veldman/Janssens op het vinkentouw als derde. Op dat moment brak er echter een chaotische fase aan waarin heel veel zijspannen vastliepen, ook in de top tien.  Bax hield uiteindelijk het hoofd koel en won de manche. Van Werven/Van den Boogaart werden tweede en zeer verassend kwamen Weijers/Van der Putten als derde over de streep.

Tussen de manches door was de gehele crossbaan gevlakt en de tweede heat ging onder perfecte omstandigheden van start. Nu nam Bax direct de leiding gevolgd door Veldman. Deze twee zijspannen zouden een spannende duel uitvechten voor de leiding tot aan de finishvlag! Het publiek hield de adem in want meermaals vlogen Bax en Veldman wiel aan wiel over de baan. Uiteindelijk zouden Veldman/Janssens winnen en hierdoor mocht men toch nog als derde naar het eindpodium na de magere zesde plek eerder op de dag. Bax werd vlakachter Veldman dan tweede en dit was ruim voldoende voor de dagwinst in Rhenen. Van Werven/Van den Boogaard reden weer strak rond en werd nu derde en dit betekende dat Van Werven/Van den Boogaart als tweede werden gelauerd in Rhenen. In de ONK tussenstand is Bax iets uitgelopen op Veldman maar er kan er nog van alles gebeuren in de resterende wedstrijden. De volgende ONK is op 5 juni in Varsseveld.

Daguitslag ONK Rhenen