X

Wie pakt in 2023 de eerste ONK Sidecars winst te Varsseveld!?

Aankomende zondag wordt het ONK Sidecars opgang geschoten in het Achterhoekse Varsseveld. Naast de Sidecar Masters staan ook de eerste kampioenswedstrijden op het menu voor de ONK Quad Masters en de NK categoriën bij de zijspannen en quads. Alle deelnemers zijn gebrand om te scoren in de eerste échte wedstrijd van 2023 maar zullen te maken krijgen met een zware maar brede zandbaan. Spektakel verzekerd dus voor de toeschouwers!

Bij de ONK Zijspannen staan de teams zeker weer klaar om te vlammen. #82 Bax/Cermak komen met een hagelnieuw WSP/Husqvarna zijspan aan de start en hebben als doel de winst en niks anders dan dat, Bax/Cermak zijn immers de regerende Wereld-  én Nederlands kampioenen! Voornaamste tegenstrevers zijn Hermans/Van den Boogaart en zij waren team Bax alvast de baas tijdens de spannende opener in Eersel. Beide teams zijn dus bij uitstek kanshebbers om aanstaande zondag de eerste wedstrijd om de punten te winnen. Team Bax en team Hermans krijgen daarbij zeker te maken met sterke tegenstand van Keuben/Rietman en Van Werven/De Veene. Deze twee zijspannen stonden immers niet voor niks vorig jaar tijdens menig ONK op het podium en ook in Eersel lieten zij al zien dat 2023 zeker een herhaling van zetten gaat worden. Allicht zelfs dat Keuben/Rietman of  Van Werven/De Veene iedereen schaakmat kunnen zetten! Andere outsiders voor het podium en geziene klanten in de top tien zijn onderandere de broertjes Leferink, Weijers/Van der Putten,Van de Lagemaat/Van Hal, Wesselink/Vincent en Kops/De Laat. Team Kops is dit keer niet het enige linker-zijspan ter ONK tonele want we zien Mike Keuben/Zac Snell terug van weggeweest op de linkse groen-blauw-witte VMC zijspan. Deze twee linkse zijspan teams krijgen ook nog eens gezelschap van de linker zijspan van de Britten Wilkinson/Millard. Zij komen van over zee in Varsseveld op hun nieuwe fonkelend blauw-roze zijspan de strijd beslechten tussen de Nederlandse cracks. Over Nederlandse cracks geproken, pas zeer recent liet Daniël Willemsen weten ook in 2023 nog aan de start te verschijnen. Hij komt in actie met de Belg Debruyne in het zijspan. Willemsen, de tienvoudig Wereldkampioen én in 2020 nog Nederlands kampioen, is altijd een factor om rekening mee te houden en een lust voor het oog van de crossliefhebber.

Al met al een heel mooi affiche met ONK Sidecar Master teams die alles op alles zetten om te scoren in Varsseveld.

 

 

Naast de ONK Sidecars zien we natuurlijk ook de ONK Quads voor het eerst in 2023 aan het starthek. Vorig jaar was er meermaals spanning tot op het bot tijdens de vele ONK duels tussen Maessen, Phoelich, Haverdil, Van Lith, Roks en De Vries. Niemand was uiteindelijk echter opgewassen tegen zuiderbuur Jan Vlaeymans die de titel greep. 2023 beloofd net zo’n spannend seizoen te worden als vorig jaar met als spectaculaire nieuwkomer Julian Veldman die over is gestapt van de zijspannen naar de quads.

Zowel de NK Quads als de NK Zijspannen maken ook hun opwachting in Varsseveld. Menig NK wedstrijd kent vaak een spannend en dramatisch verloop. Kanshebbers in het NK Zijspan zijn dit jaar ongetwijfeld de broertjes Verhees en team Van Werven/Maas. Bakkenist Nick Maas raakte echter geblesseerd in de voorbereiding en het is de vraag met wie Ruben Van Werven nu de strijd kan betwisten? Naast deze twee kanshebbers staan er tal van andere combinaties aan de start uit België maar ook  vanuit Friesland tot aan het Westland en alle andere windstreken die Nederland kent. Speciale aandacht is er in Varsseveld uiteraard voor de zijspannen uit de streek. Onder andere Beunk/Roes, Seesink/Wiegerinck, Dinkelman/Neijenhuis, Hoftijzer/Waanders, team Rutgers en Neijenhuis/Van der Kolk zullen strijden voor wat zij waard zijn voor het Achterhoekse thuispubliek.

 

De entree tot deze fantastische dag Zijspan en Quad motorcross kost 20 euro voor volwassenen. Jeugd van 13 t/m 17 betaald 10 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

De VAMAC heeft circuit De Vennebulten perfect geprepareerd, echter zal het natte weer daags voor de ONK zorgen dat het circuit zwaar zal zijn voor alle deelnemers. Het weer op zondag zelf beloofd praktisch droog te zijn. Het circuit in Varsseveld leent zich, nat of droog, altijd voor spannende crosswedstrijden. De baan is namelijk breed genoeg en er zijn altijd meerdere lijnen mogelijk.

Cross circuit De Vennebulten ligt direct aan de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde en is dus uitstekend te bereiken. Parkeren doet men direct naast het terrein.

Al met al genoeg ingrediënten om een top dag motorcross te beleven!