X

Hermans/Van den Boogaart winnen ONK Halle!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben ook de tweede ONK Zijspancross van 2023 weten te winnen. In Halle werd men net als in Oldebroek twee keer eerste. Keuben/Rietman werden in totaal tweede met een tweede en derde stek. Wilkinson/Millard werden met een vijfde en derde plek in de heats derde in de daguitslag.

In de eerste heat pakte Keuben/Rietman de kopstart maar direct kreeg men al Hermans op het vinkentouw. Een korte faire en toch hevige strijd volgde waarin Hermans/Van den Bogaart uiteindelijk de eerste plek wisten te pakken. Keuben/Rietman konden de tweede plek niet vasthouden. Een kleine koprol én een keer vast staan koste hen de tweede plek. Bax/Cermak, die net als de andere zijspannen weer met een swingarmvoorvork reden,  kwamen sterk opzetten en pakte dan de tweede plek met Keuben hier dus als derde achter. Lang lagen de broertjes Leferink op vier maar op dezelfde plek waar Keuben eerder vast zat reed men zich zo vast dat een goede uitslag niet meer werd behaald. Leferink en Keuben waren trouwens niet de enige die vast zaten op die bewuste plek, de laatste bocht achterin die omhoog de bult op loopt. Bijna iedereen stond daar een keer vast, ook winnaar Hermans stond er kortstondig stil tijdens de slalom rondom andere gestrande zijspannen. De chaos was koren op de molen voor Wijers/Van der Putten die knap vierde werden met Wilkinson/Millard op vijf en Mulders/Van Deutekom op zes aan de finish.

De tweede heat was er kopstart voor Hermans die zo de weg open zag om weer te winnen. Echter sloeg het zijspan kortstondig af en konden Bax/Cermak nu de leiding pakken. Dit was alleen van korte duur want Hermans pakte later weer de eerste plek en reed deze netjes naar huis. Keuben/Rietman namen dan de tweede plek over van Bax maar konden nooit Hermans ook maar enigsinds bedreigen. Een tweede plek was het hoogst haalbare voot team Keuben. Wilkinson/Millard reden een gedegen race en werden nu knap derde in het zware Achterhoekse zand. Bax/Cermak hadden van alles meegemaakt en finishde op plek vier mét echter een kapote uitlaat. Men moest dus naar de geluidskeuring en hier werd geconstateerd dat de machine te veel geluid maakte. Hierdoor werd Bax naar beneden gezet in de uitslag van tweede heat. Door het terugzetten van Bax werd hem ook het podium belet en deze werd nu een prooi voor Wilkinson/Millard. Omdat Bax wegviel van de vierde stek werden nu Mulders/Van Deutekom vierde, Van de Lagemaat/Van Hal vijfde en Van den Boomen/Van der Wiel zesde.

Daguitslag ONK Halle