X

Jan Vlaeymans maakt punten goed in Rhenen

Tijdens de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads heeft Jan Vlaeymans punten goed gemaakt op Joe Maessen. De Belg wist op het circuit van Rhenen de dagzege te pakken met een tweede en eerste plaats. Rick Haverdil (1-3) en Maessen (3-2) mochten mee op het podium klimmen. Maessen heeft in de tussenstand nog 13 punten voorsprong op Vlaeymans.

1e manche
In de training is Maessen de snelste man en hij neemt de eerste manche ook de beste start. De Limburger wordt gevolgd door Haverdil terwijl Gijs Wentink in de fout gaat en uit de wedstrijd verdwijnt. Haverdil neemt in de eerste ronde de leiding over voor Mike Verboven, Vlaeymans en Maessen. Na ruim vijf minuten wedstrijd ziet Verboven zowel Vlaeymans als Maessen passeren. Beide zoeken de aansluiting bij de leider maar deze laat zich niet zomaar verrassen. De overwinning gaat naar Haverdil voor Vlaeymans en Maessen. Verboven is goed voor de vierde plaats voor Valentino Roks. Ricardo Phoelich, die tweede stond in de tussenstand, moest genoegen nemen met de zevende plaats.

2e manche
Ook in de tweede manche neemt Maessen de beste start voor Haverdil. Maessen komt als leider uit de eerste ronde voor Verboven en Vlaeymans. In de tweede ronde neemt Verboven de leiding over maar Vlaeymans trekt een ronde later deze positie naar zich toe. De Belg neemt vervolgens afstand en bouwt een voorsprong van elf seconden op! Maessen is even terug gezakt naar de vierde plaats maar met minder dan tien minuten op de klok herpakt hij zich. Maessen gaat voorbij aan Haverdil maar Vlaeymans is de snelste man op het circuit en blijft zijn voorsprong verder uitbouwen. Maessen is nu goed voor de tweede plaats voor Haverdil. Ruttenberg is goed voor een mooie vierde plek en Sem Ende maakt de top vijf compleet.

Volgende keer:
Het kampioenschap gaat op 3 september pas weer verder, dan wordt er gereden op het circuit maar de wedstrijd heeft nog altijd niet de definitieve vergunning! 

Uitslagen KNMV ONK Quads #3; Rhenen, NL:
1e manche
1. Rick Haverdil NL CRQF
2. Jan Vlaeymans B Yamaha
3. Joe Maessen NL Yamaha
4. Mike Verboven NL ?
5. Valentino Roks NL ?

2e manche
1. Jan Vlaeymans B Yamaha
2. Joe Maessen NL Yamaha
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Richard Ruttenberg NL ?
5. Sem Ende NL ?

Dagklassement
1. Jan Vlaeymans B Yamaha 2-1
2. Rick Haverdil NL CRQF 1-3
3. Joe Maessen NL Yamaha 3-2
4. Richard Ruttenberg NL ? 6-4
5. Mike Verboven NL ? 4-7

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 129
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 116
3. Rick Haverdil NL CRQF 113
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha 109
5. Mike Verboven NL ? 87

Alle uitslagen zijn HIER te vinden! https://www.speedhive.com/Events/2183714 

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat