X

Hermans/Van den Bogaart Nederlands Kampioen en winnaar ONK Lierop!

Koen Hermans/Ben van den Bogaart zijn in Lierop Nederlandskampioen zijspancross geworden. Men won beide heats en liet hiermee zien de terrechte Kampioen te zijn. Bax/Cermak werden tweede en pakte deze plek ook in de eindstand van het kampioenschap. Keuben, in Lierop weer rijdend met Lebraton, werd derde in het dagtotaal en ook in de eindstand van het  Nederlands kampioenschap pakte Keuben/Rietman/Lebraton de derde stek.

In beide heats was Bax/Cermak er als een haas vandoor om de leiding te pakken. Hermans/Van den Bogaart wisten echter halverwege de heats het achterwiel te vinden van Bax. Een mooie strijd in het Lieropse zware zand volgde in beide heats waarin beide mannen niks toegaven. Hermans was echter net wat sneller en kon Bax verschalken en in stijl de Nederlandse titel binnen halen. Bax/Cermak werden dan dus twee keer tweede en gingen hiermee wel Keuben voorbij in de eindstand. Keuben, uiteindelijk dus derde in het dagtotaal en de eindstand, pakte de vierde en derde plek in de heats. Men had een felle strijd met Van Werven en Wijers om die derde plek veilig te kunnen stellen.

Het publiek was ook winnaar in Lierop want men zag mooie heats waarin ook de nieuwe NK kampioen Bens/Van Leuken werden gelauwerd door meegreisde fans die met een partybus niks aan het toeval overlieten.

Dagtotaal ONK Sidecars Lierop