X

Zienecker wint ONK Quads in Lierop

In Lierop heeft Manfred Zienecker de zesde wedstrijd in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. De Duitser (foto) werd tweede en eerste op ‘Circuit De Herselse bossen’ waarmee hij won voor Joe Maessen (1-2) en Ricardo Phoelich (3-4). In de tussenstand heeft Maessen een mooie voorsprong, de strijd om het zilver is nog erg spannend!

1e manche
Wanneer het starthek voor de eerste manche valt neemt Maessen de beste start voor Rick Haverdil en Julian Veldman. Geen beste start voor Vlaeymans die na drie ronden op de twaalfde plaats aankomt. Maessen neemt afstand van Haverdill terwijl Veldman erg in de fout is gegaan en Phoelich de top drie binnen komt. Zienecker kijkt toe vanaf de vierde plaats en komt steeds beter in de wedstrijd. Na vijftien minuten zakt Haverdil terug en niet veel later gaat Zienecker voorbij aan Phoelich. De Duitser zet door en neemt in de slotfase zelfs de leiding over van Maessen! De Limburger komt echter terug en hij wint voor Zienecker en Phoelich. Richard Ruttenberg wordt vierde voor Vlaeymans die een forse inhaalrace moet rijden.

2e manche
De tweede manche neemt Zienecker de beste start terwijl het achter hem een chaos wordt. Maessen komt als tweede over de grote tafelberg voor Mike Verboven. Vlaeymans is nu iets beter gestart maar dat kan Phoelich niet zeggen en hij begint nipt in de top tien aan de wedstrijd. Voorin zijn de kaarten geschud en de Duitser wint de tweede manche. Maessen ziet een sterke Vlaeymans nog dichterbij komen maar de Belg kan de tweede plaats niet meer overnemen. Vlaeymans wordt dus derde voor Phoelich die daarmee zijn dag podium veilig weet te stellen. Haverdil maakt de top vijf compleet bij MAC Lierop.

Volgende keer:
Komende zondag is de grote finale op het circuit van Lichtenvoorde!

Uitslagen KNMV ONK Quads #6; Lierop, NL:
1e manche

1. Joe Maessen NL Yamaha
2. DV D DVR
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha
4. Richard Ruttenberg NL ?
5. Jan Vlaeymans B Yamaha

2e manche
1. Manfred Zienecker D DVR
2. Joe Maessen NL Yamaha
3. Jan Vlaeymans B Yamaha
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha
5. Rick Haverdil NL CRQF

Dagklassement
1. Manfred Zienecker D DVR 2-1
2. Joe Maessen NL Yamaha 1-2
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha 3-4
4. Jan Vlaeymans B Yamaha 5-3
5. Richard Ruttenberg NL ? 4-9

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 264
2. Rick Haverdil NL CRQF 211
3. Jan Vlaeymans B Yamaha 208
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha 207
5. Richard Ruttenberg NL ? 180

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat