X

ONK Sidecars en quads deze zondag in Lierop!

Aankomend weekend wordt een van de afsluitende ONK Zijspan Quad Masters wedstrijden verreden op circuit de Herselse bossen in Lierop.

Nu het WK-kampioenschap voor dit jaar in zijn geheel is afgesloten, kunnen de teams zich volledig en vol overgave op de laatste twee ONK-wedstrijden gaan storten, die de komende weekenden plaats vinden in Lierop en Valkenswaard.

Aanstaande zondag, 6 oktober, kan eenieder wederom zeer spannende taferelen voorgeschoteld krijgen op een van de zwaarste circuits ter wereld in Lierop!

Na zeven wedstrijden staan zijspan duo #3 Koen Hermans & Ben van den Bogaart nog steeds onverminderd aan kop. Met een marge van slechts 19 punten op team #75 Leferink is echter alles nog mogelijk! Stel dat Leferink alle laatste vier de heats zou winnen, en team Hermans zou al die heats wel het podium halen op plek drie dan zou Leferink kampioen worden! Zo dicht bij elkaar staan de zijspannen dus nu nog met maximaal nog 100 punten te vergeven. Razend spannend dus en werkelijk alles kan gebeuren! Op plek drie staan thuisrijders Wijers/Van Hal die ook nog gewoon alle kans hebben om hoger op de ONK ladder te komen. Bakkenist Han van Hal, in de flow na met team NL het WK voor landen binnen te hebben gehaald, woont zo dichtbij dat hij makkelijk met de fiets naar het circuit kan. De support voor de symphatieke combinatie #418 zal dan ook overweldigend zijn.

Bij de ONK Quads staat de Duitser Manfred Zienecker met acht punten
voorsprong onverminderd op de eerste plaats in de tussenstand gevolgd door
respectievelijke tweede en derde plaatsen door Mike Van Grinsven en Julian Veldman op
acht en tien punten achter de kop. Iedereen die het titanen gevecht in Halle heeft gezien tussen toen Zienecker en Veldman weet dat dit vuurwerk in Lierop een vervolg gaat krijgen!

Bij het NKĀ  zijspannen gaat de strijd vooral tussen de twee sterke combinaties Tim Barink & Gijs Barink en het duo Roger Vlot & Jimmy Horijon. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en zullen in Lierop alles op alles zetten om de beslissende voorsprong te pakken. Ryon en Jesse Dijkstra staan momenteel op de derde plaats in die titelstrijd en maken theoretisch nog een kleine kans op die titel. Een goede race, en minder presteren van de anderen, op het zware zand van Lierop kan hen terug in de strijd brengen.

In de Cup-klasse zijspannen lijkt de titelstrijd al grotendeels beslist. Alex Brusselers & Joppe Susebeek staan ruim aan de leiding en hebben een comfortabele voorsprong op het team van vader en zoon Pierre van der Venne & Nick van der Venne, die met hun linkse bak tweede staan. Bas Langens & Heikki van Schijndel maken de top drie compleet, maar zullen nog flink aan de bak moeten om hun positie te behouden in de altijd spannende en knotsgekke zijspancup wedstrijden!